Lunch i Karlskrona

För dig som bor i eller besöker Karlskrona har du alltid ett stort restaurangutbud att välja bland. Lunch i Karlskrona kan vara i princip vad du vill. Här finns populära indiska restauranger, svensk husmanskost och mängder av lunchställen med fräscha sallader. Beroende på vad du är sugen på finns alltså minst ett alternativ. Här är några av de mest populära restaurangerna för lunch i Karlskrona:

  • Nivå
  • Sumo Sushi
  • PM Indian Garden
  • Hasslö Hamncafé

Hos Nivå äter du läckra steakhouse-menyer, som smarriga hamburgare, saftiga stekar från närliggande gårdar och klassiker som toast Skagen. Dessutom är atmosfären helt otrolig. I samma byggnad som Nivå ligger i nu, har flertalet restauranger haft sin verksamhet i över hundra år. Lokalen är mysig med en blandning av såväl modern inredning som inslag av industriell stil.

För dig som vill avnjuta sushi finns flera bra alternativ för lunch i Karlskrona. En av de mest populära sushirestaurangerna är Sumo Sushi. Här kan du beställa per portion eller ta in en rejäl tallrik med blandade sushibitar och äta tillsammans med familj och vänner.

Indiskt alternativ

PM Indian Garden är ett bra restaurangalternativ för dig som vill ha indiska smaker till lunch i Karlskrona. Alla klassiker finns, som tikka masala eller en vansinnigt stark Vindaloo. Många av gästerna beskriver PM Indian Garden som ett autentiskt indiskt kök, utan försvenskning.

För dig som vill ha en riktigt klassisk svensk lunch i Karlskrona är Hasslö Hamncafé ett bra alternativ. Atmosfären kan bäst beskrivas som hemtrevligt. Restaurangen ligger underbart till vid hamnen med utsikt över havet. Gillar du västkusttema? Då kommer du älska den maritima stil som caféet är inrett med. Några av storfavoriterna på menyn är bland annat:

  • Maffig sillmacka – en rejäl smörgås på stenugnsbakat bröd med nystekt sill och färska grönsaker.
  • Västerbottenpaj med en härlig mixsallad.
  • Räkmacka på klassisk tekaka med skivat ägg, handskalade räkor och fet majonnäs.
  • Köttbullesmörgås.

Ja, här finns en stor meny med svenska klassiker helt enkelt. Perfekt för en mysig lunch i Karlskrona.

 

 

Pizza – för dig som vill ha italiensk lunch i Karlskrona

Pizza finns över hela landet och är förmodligen en av svenskarnas favoriträtter. I Karlskrona finns mängder av bra pizza-alternativ, både för dig som vill ha en snabb lunch i Karlskrona och för dig som vill sitta lite längre och kanske unna dig ett glas vin till maten. Pizzeria Montmartre är en av de mest populära pizzeriorna i Karlskrona. Atmosfären är mysig och dov med tegelvalv och mysig belysning. Här kan du beställa in vällagade pizzor i alla tänkbara smaker. Det finns även en stor meny med pasta, fiskrätter, kötträtter och krispiga sallader för den som hellre vill äta något annat.

Sorrento är en annan storfavorit för lunch i Karlskrona, en klassisk pizzeria med extra stora pizzor. De har fått väldigt bra betyg och kundomdömen som ”Stans bästa pizza”. För dig som vill ha ett stort utbud av pizzor att välja bland och samtidigt avnjuta lunchen i en trevlig atmosfär, är Sorrento perfekt. Till skillnad från många andra pizzerior som även serverar a la carte, har Sorrento mycket bra omdömen även för sina fisk- och kötträtter. Bland annat serverar de planka.

Lämna en kommentar