Om Oss

DEDICATED CONSULTANTS

Hej och välkommen till Landbron.se!

Jag heter Sofia och kommer från Karlskrona. Det finns så himla mycket fint att se här. Och så många saker att göra. Jag startade Landbron.se för at dela med mig av mina egna tips samt informera om saker att göra eller restauranger att besöka. Hoppas ni ska trivas!

Karlskrona är en gammal örlogsstad och en otroligt välbevarad sådan. Än idag kan vi Karlskronabor strosa runt bland samma gamla byggnader som stod här under 1700-talet. Till och med kvartersindelningen är den samma som 1700-talet. Och när vi ändå är inne på historia, Karlskrona var en av Sveriges absolut viktigaste hamnar under den här tiden då det var enkelt att snabbt styra ut mot Östersjön. Ja, vår historia är så intressant och storslagen att även vi som är i tjugoårsåldern är intresserade av den.

Men jag förstår såklart att alla som besöker Karlskrona inte enbart vill besöka museum och gå på rundvandringar i staden. Här finns givetvis även fartfyllda äventyr. Jag personligen har några särskilda favoriter, både när det kommer till sevärdheter och restauranger. Du måste verkligen äta på Nivå, en supermysig restaurang med läckerheter från kolgrillen. Jag brukar dock beställa in flera småplock som oliver, vitlöksbröd, ost från närliggande Orranäs gårdsmejeri samt charktallrik.
Ett annat tips jag alltid rekommenderar mina vänner som besöker staden är att ta en tur till Brändaholm. Detta koloniområde är smockfullt av små gulliga rödmålade stugor med vita knutar. Mer idylliskt blir det inte. Ta med kameran och knäpp ett par bilder så har du egna vykort!
Hos mig och Landbron.se hoppas jag kunna dela med mig av mina personliga favoriter i Karlskrona, det finns ju så oerhört mycket att göra. Kolla gärna in mina blogginlägg ”Mat i Karlskrona” om du vill få fler restaurangtips. Ja, jag är en gigantisk matnörd..

Välkommen!

OUR TEAM OF STRATEGISTS