Vad kan man göra i Karlskrona?

Världsarvsstaden Karlskrona gör ingen besviken. Här finns något för alla, oavsett om du vill utforska friluftslivet, utforska kulinariska äventyr eller om du vill ta del av stadens historia. För dig som reser hit med familjen finns massvis att hitta på, på en vecka hinner ni endast med toppen av isberget. För småbarnsfamiljen är bland annat Barnens Gård och bollspelsgolf populära aktiviteter. Hos Barnens Gård får barnen njuta av frisk luft och allt roligt som finns på en bondgård. Dessutom finns ett stort vattenland med fyra stycken uppvärmda pooler och stora vattenrutschkanor att roa sig med.

 

Fartfyllda aktiviteter för hela familjen

För er som hellre rör på er än att strosa runt i långsam mak på ett museum, finns mängder av fartfyllda aktiviteter att testa på i Karlskrona. Gokartbanan Hyrkart är ett måste för den som vill snurra runt snabbt som tusan på banan. Gokartbanan ligger i Torskors, cirka en mil norr om centrum.

Besöker ni Karlskrona under sommarhalvåret bör ni definitiv se till att boka in en guidad båttur runt de många små öarna som ligger i skärgården. Långö, Saltö och Björkolmen är bara några av alla små mysiga öar som går att besöka. Du kan ta dig runt med skärgårdsbåtarna, här kan du kolla in tidtabeller för de olika färjorna.

 

Historisk vandring

Karlskrona är en världsarvsstad och det är inte svårt att förstå varför. Här finns välbevarad arkitektur som pampiga torg och tjusiga kyrkor som stått så länge som sedan stadens begynnelse, under 1600-talet. Det finns gott om populära museum i staden, bland annat:

  • Marinmuseet
  • Blekinge Museum

Marinmuseet är en storfavorit, här finns dessutom den omtyckta restaurangen Skeppsgossen. Här har man samlat den svenska marinens historia, ända sedan 1522. Platsen där museet är beläget har i hundratals år tillhört försvarsmakten.

Blekinge Museum är intressant för alla i Blekinge län, här finns allt från utgrävningar och utställningar som berättar om Blekinges historia – från forntiden till idag. Museet är intressant både för stora och små då det blandas moderna utställningar med gammal historia.

För dig som är intresserad av stadens historia finns det knappt något bättre sätt att utforska alla hemligheter på än genom att boka en guidad tur. Du kan till och med boka en privat guide i förväg och berätta om önskemål. Kanske är det något särskilt du vill lära dig?

 

Restauranger i Karlskrona

Det går inte att utforska Karlskrona utan något gott i magen. Och restauranger finns det gott om. Oavsett om du vill ta en snabb pizza inne i stan, eller vill avnjuta en trerätters meny med läckra viner, finns bra restauranger att välja bland. Varför inte börja med att besöka en bar i Karlskrona för en aperitif och ett gott tilltugg? Därefter kan du fortsätta din kulinariska resa till en av stadens finare restauranger. Några storfavoriter är Sjörök, Skeppsgossen och Restaurang Michelangelo. Beroende på vilken sorts mat du är sugen på finns allt du kan tänka dig. Indiskt, italienskt, svensk husman och amerikanska läckerheter ligger på rad så det är inte svårt att hitta något passande.

Lämna en kommentar