Kinarestauranger i Karlskrona

Stekt ris med krispiga grönsaker i en härlig sojasås. Låter det gott? Då är du förmodligen sugen på kinesisk mat i Karlskrona. Det finns en hel del kinarestauranger i Karlskrona samt en rad asiatiska kök att välja bland. För dig som längtar efter krispiga vårrullar, chilistarka räkor och läckra risrätter, har du mycket att välja bland. Kinarestauranger i Karlskrona kombinerar ofta både det kinesiska köket med andra rätter från exempelvis det thailändska köket. Dessutom finns några storfavoriter när det kommer till asiatiska och kinarestauranger i Karlskrona:

  • Hai Son
  • Art’s Thai kök
  • Royal Thai
  • PM Indian Garden

Det finns givetvis en rad alternativ för dig som är sugen på sushi, bland annat Sumo Sushi och Yame sushi. Japansk mat är också ett populärt kök med rena smaker och fokus på råvarorna. Är det kinarestauranger i Karlskrona du är ute efter är Hai Son ett av de bästa alternativen. Här kan du beställa in läckra kinesiska rätter som vårrullar, goda grytor med röd curry och kokosmjölk och mycket mer.

Föredrar du thailändska smaker är både Art’s Thai kök samt Royal Thai två bra restauranger med läckra thairätter. Hos Art’s Thai kök, en restaurang med riktigt höga betyg förövrigt, serveras mängder av olika thairätter. Till exempel finns grytor med bas av kokosmjölk och curry är vanligt, men även wokade kyckling- och grönsaksrätter med ris och mycket mer finns att tillgå.

Indisk mat är också enormt populärt i Karlskrona. De bästa restaurangerna är PM Indian Garden och Galgamarken. Hos PM Indian Garden mängder av läckra alternativ som passar hela familjen. Du hittar både kryddstarka rätter men också mildare men ändå smakrika alternativ som tikka masala. Recensioner som ”Sveriges bästa indiska restaurang” och ”Godaste maten vi åt under vår semester i Karlskrona” är skrivna om PM Indian Garden.

Mer om det kinesiska köket

Få kök är så internationella som det kinesiska. Köket ingår i ett av världens tre ”moderkök”, tillsammans med det romerska och iranska köket. I det kinesiska köket är det vanligt att man wokar maten eller ångkokar den i korgar. Ris äts till i stort sett alla rätter men i och med att Kina är så stort varierar köket rejält beroende på vilken region du befinner dig i . I Sichuan, i Sydcentrala delen av landet, är maten exempelvis mer kryddstark.

Kinesisk mat i Shanghai

Besöker du Shanghai är smakerna generellt sätt sötare och man äter mer bräserad fisk och skaldjur än på andra håll. Befinner du dig i Beijing är det vanligare att man äter vete snarare än ris. Givetvis avnjuts stora mängder av den kända Pekingankan. Den mat du vanligtvis äter på en kinarestaurang i Karlskrona (och övriga Sverige) är dock från regionen Kanton. Här äts mycket skaldjur och fisk samt dim sum (degknyten fyllda med grönsaker, kött eller fisk). Kryddsättare som används i hela landet är främst:

  • Ingefära
  • Chili
  • Gul curry
  • Koriander

Färska kryddor ska det vara. Kineserna använder även mycket torkad svamp som smaksättning till sina rätter. En populär variant heter tongku. Besök ett par olika kinarestauranger i Karlskrona för att hitta din favorit!

Lämna en kommentar